© 2012-2021 // Pedi Salon Gorredijk // 0513-852038 // 06-10480894 // Lid van ProVoet // Ingeschreven in het KRP van ProCert
pedi salon gorredijk Waar uw voeten op handen worden gedragen
Een medisch pedicure is opgeleid om naast de “gewone” voeten ook alle zogenaamde “risico” voeten te behandelen. Een risico voet is een voet waarbij een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Risico voeten kunnen zijn ontstaan door o.adiabetes, reuma, spasticiteit, ouderdom, ongeval of verwaarlozing. Door uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en anti druk technieken kan ze ook de complexere voet en nagelproblematiek behandelen. Indien nodig is er samenwerking met de huisarts, de diabetes verpleegkundige, de podotherapeut of een andere discipline. Diabetische voet Mensen met diabetes kunnen complicaties krijgen of hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Reumatische voet Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Anti druk techniek Deze techniek wordt gebruikt om tijdelijk verlichting te geven bij hevige pijn aan voeten of tenen door middel van vilt. Orthesiologie Hierbij worden drukplaatsen op of tussen de tenen definitief drukvrij gelegd door middel van een op maat gemaakt siliconen hulpstukje (=orthese) Nagelregulatie Dit is het begeleiden van ingroeiende nagels door middel van het plaatsen van een plastic of metalen beugeltje op de nagel. Dit beugeltje zorgt er voor dat de nagel weer in de juiste vorm uit gaat groeien. Nagelreparatie Dit is het repareren van een beschadigde nagel door middel van een laagje gel of acryl.
© 2020 // Pedi Salon Gorredijk // 0513-852038 // 06-10480894 // Lid van ProVoet // Ingeschreven in het KRP van ProCert
pedi salon gorredijk Waar uw voeten op handen worden gedragen
Risico voeten die o.a. kunnen zijn ontstaan door diabetes, reuma, spasticiteit, ouderdom, ongeval of verwaarlozing. Door uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en anti druk technieken kan ze ook de complexere voet en nagelproblematiek behandelen. Indien nodig is er samenwerking met de huisarts, de diabetes verpleegkundige, de podotherapeut of een andere discipline. Diabetische voet Mensen met diabetes kunnen complicaties krijgen of hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Reumatische voet Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Anti druk techniek Deze techniek wordt gebruikt om direct verlichting te geven bij hevige pijn aan voeten of tenen. Orthesiologie Hierbij worden drukplaatsen op of tussen de tenen definitief drukvrij gelegd door middel van een op maat gemaakt siliconen hulpstukje (=orthese) Nagelregulatie Dit is het begeleiden van ingroeiende nagels door middel van het plaatsen van een plastic of metalen beugeltje op de nagel. Dit beugeltje zorgt er voor dat de nagel weer in de juiste vorm uit gaat groeien. Nagelreparatie Dit is het repareren van een beschadigde- of stootnagel door middel van een laagje gel of acryl.